Niet meer down op blue monday

twee geborduurde lavendelzakjes op groene stof

Gisteren was het Blue Monday, en hoewel het weer prima meewerkte om die naam eer aan te doen, kon een interviewer niemand vinden die voor de camera kon bevestigen dat hij zich down of depri voelde. Ik vond het wel een vermakelijk item op een nieuwszender (die ook wel eens dingen uitzendt die geen ‘nieuws’ zijn). We zagen gewoon allemaal tevreden mensen die zich niet terneer lieten drukken door omstandigheden of het weer. Nu denk ik dat ik een bijdrage heb gevonden voor een verklaring: het komt door alle vrolijke kleuren waar wij ons de laatste jaren twee lavendelzakjes op groene patroondelenmee mogen omringen! Deze foto beeldt het uit. Het linker lavendelzakje kreeg ik van mijn handwerkvriendin kado, een jaar of tien geleden. Helemaal in de kleuren van toen. Het rechter lavendelzakje kocht ik vorig jaar. Ik weet nog dat ik toen verbaasd was dat de fluor-kleuren zelfs doorgedrongen waren tot een Wellfare-verkoping (waar de produkten meestal door oudere mensen worden gemaakt) en ik kocht zo’n zakje. Hoewel voor beide zakjes groen en paars werd gebruikt, is het verschil in kleuren tussen die zakjes (en ook de stapel lapjes eronder) groot. Al die vrolijke kleuren van deze mode dragen er misschien wel toe bij dat mensen zèlfs op Blue Monday (waarop het weer verschrikkelijk grauw en grijs was) niet meer depressief hoeven te zijn!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Rood en blauw quiltje

Rood en blauw quiltje

Ik blog al (bijna) twee jaar op tweedehandswerk!

Borduren rood en zwart op grof stramien

Wedstrijdje

Boeken van boekenfestijn

Eigentijdse boeken

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen