Niet mopperen dat het maandag is

Quiltje in de sneeuw en onder berijpte bomen
Hé allemaal! Niet mopperen dat het maandag is hoor! En ook niet dat het regent! Het is echt niet zo erg dat we de was niet buiten kunnen hangen….

Ik heb de laatste tijd nogal veel foto’s laten zien die iets met borduren te maken hebben en nu zocht ik wat met een quilt. Het sneeuwt nog wel niet, maar daar kunnen we ook wel blij om zijn. Sneeuw is wel even leuk om mooie foto’s van te maken, maar daarna eigenlijk ook wel lastig. Dit quiltje maakte ik in m’n quilt-periode toen ik het ene na het andere verzon om te maken met die kleine lapjes. En terwijl ik met drie of tien andere projecten bezig was (dat weet ik niet meer) bedacht ik me dat het eigenlijk jammer was om al die lapjes op te maken want dan wist ik niet meer wat ik had. Dus maakte ik het mezelf nòg moeilijker dan het al was met die tien onafgemaakte projecten: ik hield ik van elke stof één lapje achter en maakte daarvan deze sampler-quilt. Elk lapje komt dus slechts één keer voor. Nu zou ik dat niet meer zo doen, want zo mooi is het resultaat eigenlijk niet. Maar ach…. ligt er net aan waar je hem nog eens kunt gebruiken of ophangen.

Elke dag komt ook slechts één keer voor! Zo ook deze maandag: fijne dag gewenst!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Drie textielkaarten

Drie textielkaarten

Mooi niet!

Volg het stramien (of niet)

Borduurwerkjes

Comments

 1. hannie gamlieli zegt:

  Margriet.juist leuk al die kleine lapjes die maar 1 keer voorkomen,en dan uit te zoeken waar elk lapje by hoorde. Wens je een gezellig 5 dec,toe. Hannie.

  • Margriet zegt:

   Bedankt Hannie. Elk lapje is een herinnering, en het is verbàzend hoe je na zoveel jaren nog precies weet welk kledingstuk bij welk lapje hoorde.

 2. Daar hebben ze zelfs een naam voor, Margriet: een “charm”-quilt! Éen malletje en geen twee dezelfde stofjes, voilà! En charming is jouw quilt zeker!
  Groeten van Digna

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen