(niet) Samen schaatsen

Borduursel schaatsend paartje

Dit leuke kleine borduurwerkje kreeg ik lang geleden toegestuurd. Jaartje of dertig geleden. M’n zus borduurde het in een tropisch land en ik denk dat ze misschien wat heimwee had naar Holland Schaatsend paartje borduurwerkjetoen ze besloot om dit te borduren. Ze maakte er van bijpassend karton een lijstje omheen en stuurde het naar mij.

Het kussen maakte en verzon ik zelf, ook al weer lang geleden. Ruim twintig jaar denk ik. Het was lang voordat de Hollandse mode al die ruitstofjes populair maakte. Ik was al veel eerder gecharmeerd van die frisse kleuren en van een restje Zwitsers band maakte ik één van mijn lievelingskussens.

En nu zag ik dat jullie met elkaar het blogje van de Hollandse boertjes en boerinnetjes tot het ‘meest populaire blogje’ hebben gemaakt! Vielen jullie ook op dat leuke plaatje? Het is van een doosje wat mijn dochter vorige maand meenam uit een KLM ontbijtdoosje met borduurwerkKLM-vliegtuig. Ze gaf het aan mij en ik liet het zien op mijn blog. Prompt kreeg ik van een lezeres een reactie: ze was voor mij op zoek gegaan naar het officiële borduurpatroon van dat kussende koppel. Vanwege copyrights wilde ik dat patroon hier niet laten zien. De timing dat ik dat zoenende patroontje ontving was bijzonder: vlak voor onze paleis-ontmoeting met de vriendin van onze zoon. Dat kon die bloglezeres niet weten, dus des te frappanter.

Ik vind zelf het schaatsende stelletje net zo leuk als het kussende koppel. En ik zou het mijn zoon ook graag gunnen dat hij met z’n meisje zo kan zwieren over het ijs. Twee problemen echter: het vriest niet. En de vriendin vliegt vandaag weer weg. It makes me sad.

2 gedachten over “(niet) Samen schaatsen”

 1. Emmy Benningshof

  Leukleuk, dat geborduurde blauwe hollandse kusje.
  Is er een patroon van verkrijgbaar?
  Ik heb een zus in Noorwegen en sen vriendin in Zwitserland. In het buitenland wordt iedereen plots
  chauvinistisch.
  ook het schaatsende paartje vind ik leuk, patroon?
  ik hoor graag van je, leuk blog overigens.
  zelf ben ik geinteresseerd in patchwork, dus op jouw blog kan ik alle kanten op.
  Vriendelijke groeten,
  Emmy Benningshof

 2. Ach Margriet, niet bedroefd zijn….. wie weet wat er nog kan gebeuren in de toekomst. Gods wegen zijn vaak wonderbaarlijk, dat weet je toch!!
  Echte Hollandse dingsies….. ja ik weet het, met mijn Amerikaanse familie ervaar ik vaak hetzelfde. Ach blijft toch leuk, of je het nou nostalgie, heimwee of nationalisme noemt…. van mij mag het allemaal. Blij en trots zijn op je roots.
  Groet, Rya

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.