Nog meer rozen

Borduurwerkje rozen

Van alle bloemen zijn rozen denk ik in de kunst het meest afgebeeld. Geschilderde rozen Boek Romantische Rozen Bordurenweerspiegelen op duizenden manieren de schoonheid van de koningin der bloemen. Ook in handwerk zie je rozen op duizenden manieren terug. In filet-haakwerk, of in smyrna-knoopwerk (zoals op mijn kussen van afgelopen zondag) of geborduurd zoals op deze schilderijtjes. En alleen al in die categorie ‘borduren’ is deze bloem óók weer op duizenden manieren terug te zien. Vooral vroeger was de roos de meest geliefde bloem om te verwerken in tapisserie-werk.
Ze bloeien nu volop! De roos in mijn vaasje is misschien niet het meest fotogeniek van alle rozen, maar rozen zijn ook symbool voor de liefde. En als je een roos van iemand krijgt, dan is die geste vanzelf al bijzonder, en daarmee de roos voor de ontvanger ook. Ik was bij m’n zus op bezoek geweest en bij het afscheid plukte ze gauw nog een roos van de struik. “Voor jou!”postzegel roos

Rozen zijn om te geven, om te planten, om te plukken, om te bemesten, om te koesteren. En om te borduren!
Als iemand dit boekje romantische rozen borduren nog wil bestellen, dan verstuur ik het met de postzegel van de roos erop.

Borduurwerkjes rozen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013