Nog sneller bij “Alles over handwerken”

Een oranje-blogje, in aansluiting op de mannen in oranje pakken die voor m’n huis lopen. Ze praten Pools en ze zijn bezig de straat open te maken om er kabels door te leggen. Onze wijk wordt aangesloten op glasvezel. Toen ik in Noorwegen was, kreeg ik een appje van m’n vriendin die thuis de plantjes water gaf: “Kun je niet nog een weekje langer wegblijven? Ze maken veel lawaai hoor!” Maar helaas konden we niet nog langer blijven. En we hoopten maar dat onze straat aan de beurt was terwijl we nog weg waren. Maar nee, dat was niet zo. Precies de eerste werkdag na terugkeer begon hier ’s morgens vroeg de herrie. Ik ben gister wel even weggevlucht voor een fietstochtje, maar ik wilde toch ook graag thuis zijn om de vele bestellingen weg te werken die waren binnengekomen. Dus zat ik het grootste deel van de dag in de herrie.

Met een zucht denk ik terug aan die weken van rust en stilte. De eerste week hadden we een huisje gehuurd, met een prachtig uitzicht. Wat heb ik daarvan genoten! Nu heb ik zin om de verhalen te vertellen. Van het oude picknickkleed en de oranje pannelappen en van de pioenroos die ik meenam uit m’n tuintje en die wel duizend kilometer goed bleef. En nog veel meer! Maar het gaat deze week toch een beetje anders lopen. Ik ga door met de bestellingen op de post doen (alleen duren sommige pakjes dus misschien nog een paar dagen langer), maar ik ga ook wat afspraken maken om deze week nog wat weg te zijn. Want het contrast van de herrie en de stilte is wel èrg groot en ik moet er weer even aan wennen. En ik wil de ergste herrie graag nog wat ontlopen.

Maar ik kan het ook positief bekijken: In het huis van “Alles over Handwerken” wordt glasvezel gelegd, voor een nòg sneller internet! Dat is natuurlijk fijn voor m’n blog en shop. Dit boek is de afgelopen periode ook besteld en had ik alvast gepakt om op te sturen. Ik liep er even mee naar m’n stoep, waar het vol ligt met kabels en stenen en machines. “Alles over handwerken” is een heel mooi boek, en ik heb er nog meer exemplaren van. En er komt vàst ook wel weer een dag dat het rustiger is en ik het met plezier in kan pakken, voor wie misschien ook een exemplaar wil.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Textiel op paleis het Loo

Tijdschriften Verena uitverkoop

BookBook – ook tweedehands

Een zaterdag in de herfst

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen