Nog wat mooie quiltboeken


Over een week wordt weer de jaarlijkse tentoonstelling van Patchwork en Quilts gehouden. Dit jaar is het weer in Deventer. Uit het hele land komen quilt-liefhebbers naar deze grote tentoonstelling, die dit jaar voor de 35e keer wordt gehouden. En onderweg daarnaar toe kun je die liefhebbers al herkennen: aan hun tassen! Naar dit soort evenementen nemen quilters graag hun eigen quilt-tassen mee en vaak is dat een leuke aanleiding voor een praatje. Een goed geslaagde tas is niet alleen een kwestie van veel of secuur quiltwerk, maar ook vaak een kwestie van de juiste combinaties in stoffen. Niet de hele tas hoeft van aan elkaar gepatchte lapjes te zijn, het is ook mooi als er een stuk effen stof is. Veel mooie verwerkings-vormen zijn te vinden in het boek 22 Terrific Patchwork Bags.

Het thema van de tentoonstelling is dit jaar: Vlieg-met-me-Mee. Thema’s zijn altijd wel leuk, je kunt lekker je fantasie laten gaan en er is altijd wel een draai te geven aan wat je maakt of verzint. Maar quilts zijn natuurlijk ook vooral leuk als ze thuis gebruikt worden! Het boek Quick Quilts for Home van Debbie Mumm is eerder een Blijf-met-me-thuis-boek.
En dan heb ik nog een boek met Cutting Corners voor m’n webshop. Het is één van de vele boeken die in onze tijd verschenen die het quilten makkelijker willen maken door het beschrijven van allerlei tips en trucs. In dit geval gaat het om de verwerking van Stitch-and-trim Triangles. En daar is ook genoeg moois mee te maken.

Uitzien naar de grote tentoonstelling in Deventer dus! Maar een echte quiltliefhebber kijkt eigenlijk nooit lang naar iets uit, want een echte quiltliefhebber is ook altijd blij met iedere dag die ze thuis kan zijn om lekker te quilten! Boeken en ideeën zijn er genoeg, en tijd is er meestal te weinig. Maar natuurlijk ook altijd fijn om eens per jaar (of vaker) geïnspireerd te worden op zo’n grote tentoonstelling, en te zien wat anderen maakten.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Duizend en één pracht

Een oud patchwork kussen

Vorstrandje (en een vorstelijk tapijtje)

Oefenen met tapisseriewerk

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen