Nogmaals: gelukkig nieuwjaar

“Beminde schoonbroeder, broeder en schoonzuster, tante en ouders,
Wij bieden u voor het nieuwejaar 1921 onze beste gelukwensenschingen, voorspoed en volkomene gezondheid aan, van Madeleine en Germaine.

Beminde bloglezeressen,
Speciaal voor vandaag, woensdag 4 januari, een eendaagse aktie: wanneer je één kaart wilt bestellen, dan kan ik die versturen voor gereduceerd tarief. Het is tenslotte een nieuwjaarskaart, en die mogen van de post met slechts één decemberzegel verzonden worden! Wil je daar gebruik van maken, dan kun je gewoon via de shop bestellen, en even wachten met betalen tot ik je een aangepast (iets lagere) betalingsoverzicht heb gestuurd.

Om de keus nog wat groter te maken voeg ik nog één kaart toe, waarop achterop bovenstaande wens is geschreven. Een leuke aktie om een honderdjaar-oude zijdegeborduurde kaart te ontvangen. En sommige kaarten zijn zelfs honderd-en-één jaar oud!

2 gedachten over “Nogmaals: gelukkig nieuwjaar”

 1. Hallo
  Ik lees al heel lang uw nieuws letter. Ik woon in New-Zealand,Ben 85 jaar . Als een handwerkster zie ik zo vaak dingen en boeken ,die ik hier ook heb.
  Omdat niemand in mijn familie Nederlands kunnen lezen, zou ik het heel graag aan u geven, vooral ook omdat er ook geen handwerkers zijn .We hebben 5 kleinkinderen 4 jongens en dat zijn dan ook echte jongens(mannen)
  en kleindochter (25), begint nu een beetje interest te tonen.
  Een vraag ,voor het geval dat u dit weet, mijn moeder heeft mij zeker 50 jaar geleden aplicatie gegeven,
  en zij die kwamen vroeger in sigaren dozen, ze werkte bij een tandars die zich waarschijnlijk wel sigaren kon veroorloven.Als u geintreseerd bent probeer ik wel foto te sturen.
  Nogmaals heel hartelijk bedankt for de nieuws brieven .
  Roelly Pander
  New-Zealand

  1. Bedoelt Roelly de turmac zijdjes? Dit zijn geborduurde applicaties die bij sommige sigaren werden meeverpakt.
   Ik heb er een paar, ik denk van de sigarenrokende opa (geboren 1894). En mijn net overleden tante (geboren 1928) vertelde dat zij als kind bij haar oma ermee mocht spelen. De geborduurde bloemetjes en vlinders lagen onder toen in de lade van het kabinet.
   Op internet vind je verschillende afbeeldingen, en ze worden verzameld…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.