Nu jullie: Vrij handelen op Tweedehandswerk!

Geen vrijmarkten op de aanstaande koningsdag! Wat jammer!
Koninginnedag en koningsdag heb ik altijd één van de leukste dagen van het jaar gevonden, vanwege de vrolijke sfeer en de mogelijkheid om urenlang op vrijmarkten rond te scharrelen. Wij gingen altijd heel vroeg, wisten precies waar we wezen wilden, stelden ingenieuze routes samen, spaarden wekenlang kleingeld op en verdeelden dat over drie portemonnees, en stouwden zakken en tassen vol met onverwachte vondsten. En dat moeten we nou allemaal voor de tweede keer missen. Niet leuk.

En niemand kan dus op jacht naar handwerkkoopjes, en dat is ook jammer. Terwijl er genoeg spulletjes zijn waar mensen afstand van willen doen en die anderen graag willen hebben. Maar hé: ik heb mijn blog! Daar kan ik vast wel wat mee doen!

Het idee kwam vandaag opzetten. Ik kreeg een melding van een reactie die iemand onder een oud blogje had geplaatst. Het blogje ging over bordjes met streekdracht-motieven en de reactie was als volgt:

Ik heb ook nog bordjes te koop: 11 stuks.
Net als kopjes met schotel. Ook 11 stuks.
In zeer mooie staat, geen gebruikssporen!

Ik krijg wel vaker dit soort reacties. En nu is deze reactie een mooie aanleiding voor het volgende: We kunnen met elkaar wel een beetje ‘vrijmarkt’ spelen!

Hoe werkt het? Vanaf nu tot en met dinsdag kan iedereen die dat wil een reactie plaatsen onder dit blogje. Vertel wat je wilt aanbieden. Je kunt het omschrijven, je kunt er een prijs bij zetten of niet, dat moet je zelf weten.
Je kunt mij ook een foto sturen. Dat kan via mail: margriet@tweedehandswerk.nl
Ik maak dan een collage van alle ontvangen foto’s en plaats die dinsdag in m’n shop.
Alle bloglezers kunnen die oproepjes lezen en reageren. Jullie mail-adressen worden nooit zichtbaar op mijn blog, en dus nu ook niet.
Ik krijg de meldingen van jullie reacties en kan aanbod en interesse bij elkaar brengen. Dus als je reageert, dan geef je mij daarmee toestemming om je mailtje door te sturen naar degene die het aanbod deed.

Dus dit is je kans om allerlei handwerk-artikelen onder de aandacht van een groot lezerspubliek te brengen!
Dit is wat je kunt aanbieden: geborduurde schilderijen, borduurwerken, oud handwerk, wol, kantkloskussens, (pas)poppen, en allerlei handwerkgerelateerde dingen (zoals die streekdracht-bordjes). Liever geen boeken en tijdschriften.

Het is de bedoeling om vraag en aanbod rechtstreeks met elkaar in contact te brengen. Iemand die iets wil verkopen kan zelf contact krijgen met iemand die het wil kopen en jullie handelen het dan zelf verder af. Zonder tussenkomst van mij.
Je kunt zelf bepalen of je iets wilt (laten) ophalen of (laten) opsturen. Rechtstreeks contact tussen aanbieder en geïnteresseerde!

Leuk hè?
Ik ben benieuwd of dit gaat werken!

(Ik had zelf ook nog van die streekdracht-kopjes; die zijn veel zeldzamer dan de bordjes. De mijne stonden nog niet in m’n shop maar dat heb ik nu ook gedaan.)

5 reacties op “Nu jullie: Vrij handelen op Tweedehandswerk!”

 1. Wat een leuk idee. Ik heb wel iets: kartonnen kaartjes met ( stop) wol. De foto heb ik je al gemaild.
  Ik hoop dat je veel reacties krijgt.

 2. Wat een leuk idee! Ik heb ook wel iets wat ik wel kwijt wil: nl een staand borduurframe, in hoogte verstelbaar en 70 cm breed. Ik verkoop het graag voor €20, Ik stuur een foto naar je emailadres.

 3. Hallo allemaal, ik vind het idee super en ga er gebruik van van maken. Op dit moment ben ik bezig met een grote opruiming van mijn hobby spullen. Borduren, haken en breien

 4. Evelize le Bruin

  Hallo allemaal. Ik maak al heel lang linnen tasjes met kruisteken borduurwerk voor het goede doel.. de lapjes , borduurwerk enz. krijg ik van iedereen. Ook dikwijls half afgemaakt borduurwerk. Ik verkoop ze voor € 5. Een paar foto s stuur ik naar Margriet. Ze zijn allemaal anders. Dat hangt van het materiaal af. Maar allemaal leuk.

 5. Hier was nog een reactie per mail van Petra:

  Goedemorgen Margriet,

  Graag wil ik mee doen met de vrijmarkt.
  Op de foto staan verschillende dingen die ik gemaakt hebt.
  De achtergrond is een gehaakte deken van verschillende vierkantjes.
  Van de grijze beer is er nog een blauwe.
  Van de uilen zijn er nog kleintjes.
  Bij de kerststal zijn nog herders, drie koningen, kameel en engel.
  Van de gehaakte kleedjes heb ik er nog veel meer.
  Van de teckels zijn er nog verschillende maten.
  Als iemand wat leuk vindt kunnen we via mailcontact wel tot een prijs komen.

  Met vriendelijke groet,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.