Okergeel vest (voor elke weertype)

“En dan ga ik op de terugweg op zoek naar een lange tak en dan kan ik het vest daaraan ophangen en fotograferen”, zo had ik gister bedacht. Ik was naar een recreatieplas gefietst omdat ik dat deze zomer nog niet eerder had gedaan. Eindelijk even zwemmen! Dat was lekker. Daarna wilde ik – opgefrist – het okergele vest afbreien, en ik was van plan om net zo lang te blijven zitten totdat het af was. Ik moest nog een halve mouw breien en ik had een naald met een stompe punt meegenomen om de panden in elkaar te zetten.

Maar toen werd het toch al wat bewolkt en de meesten hadden hun spulletjes al gepakt en om nou als enige nog op dat strandje te zitten leek me ook niet zo leuk. Ik werkte door totdat achter- en voorpanden aan elkaar waren gezet en toen was het dus een mouwloos vestje. Dat deed ik aan, en zo fietste ik met wapperende draden terug.

Zojuist het vest helemaal afgemaakt en in m’n eigen schuur een lange stok gezocht, want het leek me nog steeds leuk om het daar aan te fotograferen. Het rechttoe-rechtaan-karakter van dit simpele vest komt daardoor goed tot z’n recht. Begin dit jaar kreeg ik een bol wol kado van m’n dochter en het was helemaal niet nodig om er zo lang over te doen om daar die vijf rechte stukken van te breien. Het is juist een heel eenvoudig vest, makkelijk te breien met een dubbele draad, en als je eenmaal bent begonnen: zò klaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.