Oliebollen bij een paleis

Je kunt overal wel een feestje van maken. Dus dat doe ik dan ook…
We haalden oliebollen bij de bakker-om-de-hoek. En laat dat nou nèt de bakker zijn die de beste oliebollen van Nederland bakt! Die bakker zit tegenover het postkantoor waar ik dit jaar zo vaak kwam. Dan is het toch een ‘feestje’ om nu een keer nìet naar dat postkantoor te gaan, maar wèl voor de oliebollen naar het winkelcentrum te gaan! Even in de rij staan, dat hoort er juist bij. En daarna namen we de bollen mee in de auto voor een laatste ritje naar het paleis. Want als je tòch een plekje zoekt om de allerlekkerste-oliebollen-van-het-land op te eten, dan kan dat net zo goed op een historisch plekje.

Voor de laatste keer genoot ik (samen met mijn lief dit keer, want hij wilde ook graag nog een keer) van de mooie opstellingen van gedekte tafels. Van porseleinen serviezen, van schitterende bloemstukken en van Delftsblauwe vazen. Van geborduurde haardschermen en geborduurde stoelen. Van lampekappen met kunstig naaldwerk en prachtige schilderijen. Ik ben hier nu heel wat keren geweest, en elke keer maakte ik dezelfde foto van één bepaalde stoel en één bepaalde vaas. Ik ben gaan houden van deze prachtige voorwerpen.

Nog een week, en dan gaat het paleis een tijd dicht. Het was geen ‘feestje’ maar een féést om hier vele malen te mogen rondlopen. Ik ga het wel missen, maar de tuin blijft open, en er zijn nog de foto’s. Daar laat ik later nog wat meer van zien.
Ik dacht dat m’n blogje over oliebollen zou gaan, maar het viel een beetje anders uit. Niet verwonderlijk, met zoveel moois om je elke keer over te verwonderen! Veel handwerk in een prachtig museum-paleis. Een mooie ‘oudejaarsdag’.

3 gedachten over “Oliebollen bij een paleis”

  1. Beste Margriet,
    Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en een fijne dag gewenst. En heel veel dank voor al die fijne berichtjes en foto’s die je elke dag hier publiceert. Hopelijk blijf je dat nog lang doen want het is elke dag een klein feestje om ze te lezen en te bekijken.
    Een gelukkig, gezellig en gezond Nieuwjaar gewenst!
    T.

  2. Hallo Margriet, dank voor het hele jaar dat ik weer fijn van je mooie leerzame web hebt mogen genieten van mij een heel fijn en goed 2018 toegewenst groetjes Sija van Riel Zwaag nh

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.