Omkrulbloem

In een kringloop vond ik deze grijze gebreide bloem. Naast de kringloop in een oud steegje was een mooie decoratie-deur, daar wilde ik hem gelijk even op leggen.
Voor een closer look legde ik hem op ons nu veel-gebruikte wollen dekentje, want het is een sport om ’s morgens niet de kachel aan te doen maar gewoon te wachten tot de zon het huis verwarmt. Nu is beter te zien hoe deze gebreide bloem tot stand is gekomen: breiwerk heeft van nature de neiging om om te krullen, en dat is hier juist benut. Ik had zoiets nog niet eerder gezien en heb zin om het eens na te maken. Er zit een speldje achterop, dus hij is als broche te gebruiken.

2 reacties op “Omkrulbloem”

  1. Van dit soort werkjes wordt ik altijd blij, Het is een schitterend roosje. Wat een leuk idee! Ik zou het wel willen namaken. ik denk dat het gewoon een rechtgebreid strookje is. en daarna aan één kant bijelkaar getrokken. Het ziet er ook een beetje viltig uit. Gewoon Heel leuk en de foto maakt het nog leuker.

    1. Hallo Petra,
      Bedankt voor je reactie, want ik vind het altijd heel leuk om te weten als ik iemand op een idee heb gebracht. Klopt, het is een rechtgebreid strookje, van precies de juiste pluiswol, en het lapje is na het breien aan één kant bij elkaar gerimpeld.
      Veel plezier als je het ook gaat breien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.