Op bezoek bij een handwerkverzamelaarster

Vlak voor ons weekendje-weg kreeg ik een bestelling van Trijnie van Spanning. Zij bestelde het oudste geborduurde lapje uit m’n shop, dat vond ik al leuk. En ook dat juist zìj het bestelde want ik had haar al wel eens ontmoet en wist dat ze een uitmuntende handwerk-verzamelaarster is. “Zal ik het lapje volgende week langsbrengen in plaats van het op te sturen?” vroeg ik. En dat bleek een heel goed idee. Na het uitchecken uit ons weekend-appartement was het maar een kwartiertje rijden en werden we van harte ontvangen in een huis wat van alle muren smaakvolle handwerkliefde uitstraalt. Om half elf op maandagmorgen aan de koffie in een mooi handwerkhuis!

Allereerst nog even over het Beatrix & Claus-lapje (op de kleine foto): dit had Trijnie gekocht omdat ze een soortgelijk lapje heeft maar dan van het Engelse koninklijk huwelijk. Leuk als borduurlapjes dan bij elkaar gepast kunnen worden! Ik kreeg het te zien maar het kwam al gauw weer onderop te liggen want er kwam nog véél meer uit de doos! Enorm veel prachtig afgewerkte borduurlapjes! Trijnie vertelde dat negentig procent van de ingelijste merklapjes of borduurlapjes niet goed zijn ingelijst. Vaak zit er geen ruimte tussen het glas en het borduurwerk of er is geen zuurvrij karton gebruikt. Als zij een ingelijst lapje koopt, dan haalt ze het los uit de lijst en werkt ze het af met een open zoompje. En dan is zo’n lapje een juweeltje om te zien.

Ook veel lappen kreeg ik te zien die Trijnie zelf heeft gemaakt (de onderste foto). Uit deze grote hoeveelheid koos ik er één om in het geheel weer te geven omdat die me erg aansprak: een lettervariatie van het woord Handwerkclub. Uit verschillende boekjes koos ze allerlei letters om de vlakken mee te vullen.

Het was een bijzonder bezoek en ik heb erg genoten van het vele moois wat ik te zien heb gekregen! En genoten van de hartelijke ontvangst. Het was een bijzonder einde van ons weekendje-weg.

3 gedachten over “Op bezoek bij een handwerkverzamelaarster”

  1. Prachtig om te zien en blij met de tip van een open randje! Ik zat altijd te worstelen met de plakranden en de krapte rond het geborduurde. Ik zal het zeker eens toepassen.

  2. Trijnie van Spanning

    Trijnie zegt:
    Margriet ik heb genoten van je verhaal over ons “Handwerkhuis”. Hartelijk dank.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.