Op bezoek bij Willy Peeters

Op bezoek bij Willy Peeters in Amstelveen! In borduur-kringen is zij geen onbekende. Zij heeft enorm veel geborduurd en heeft daarover veel te vertellen. Er zijn wel vaker borduurliefhebbers bij haar op bezoek geweest en ook is ze verschillende keren geïnterviewd. Binnen de vereniging Merkwaardig kent bijna iedereen haar. Ze heeft destijds het logo van de vereniging bedacht en geborduurd. Vandaag was het mijn beurt om bij haar op bezoek te gaan en bij het afscheid zei ze dat ik het op mijn blog mag doorgeven: als andere borduurliefhebbers óók graag op bezoek willen komen, dan van harte welkom!

Bij binnenkomst in het smaakvol ingerichte appartement vielen ons (mijn man was ook mee) gelijk de vele gezellige hoekjes op met oud handwerk. En overal horen verhalen bij, zoals dit oude schommelstoeltje. Handwerk houdt de verhalen levend!

Ik heb enorm veel te zien gekregen en ging vol indrukken en inspiratie weer naar huis. Uit het vele handwerk koos ik twee thema’s om wat te laten zien. Hieronder over de geborduurde schorten en later wat over geborduurde kussentjes.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Blij dat ik brei = Breivreugd

Twee boeken over oude volksmotieven inbreien

Breivreugd (oftewel de kunst van het breien)

Borduren met restjes

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen