Op bezoek in een atelier in een vakwerkhuis

w

Op bezoek bij een Nederlandse kunstenares in Duitsland: mijn schoonzus! Ze schildert prachtige vazen met bloemen, stillevens, schalen met vruchten. Vooral van haar bloemenschilderijen ben ik liefhebber. We houden allebei enorm van bloemen! Ik dachtr gister origineel te zijn door 60 narcissen mee te nemen voor mijn jarige broer, maar m’n zus had 60 tulpen mee en er stonden ook al 60 rozen. Zo: dan weet je dat je jarig bent! We hadden een familie-dagje in Duitsland en ik maakte foto’s in het atelier van m’n schoonzus en een paar laat ik hier zien.
De schaal met sinaasappels: hier is ze nog mee bezig. Het laat goed zien hoe meerdere lagen zorgen voor de uiteindelijk goede kleur.

e
Onder kunstenaars is het niet ongebruikelijk om reprodukties te maken van grote meesterwerken. En dan kan het zomaar gebeuren dat je het meisje met de parel tegenkomt in het atelier van je schoonzus. Haar weergave heb ik altijd cprachtig gevonden!

Soms zie ik ook bekende voorwerpen terug op haar schilderijen. Ze heeft een enorm talent voor het schilderen van oud zilver en oud glas en ik gaf haar eens een oud groen vaasje. Dat had ze geschilderd, en er lagen nog wat granaatappels bij zodat ik deze foto kon maken.
Ik vond het heerlijk om rond te mogen kijken in dit atelier in het Teutoburgerwald en wilde jullie graag wat laten meegenieten!

w

1 reactie op “Op bezoek in een atelier in een vakwerkhuis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013