Op bezoek in een atelier in een vakwerkhuis

w

Op bezoek bij een Nederlandse kunstenares in Duitsland: mijn schoonzus! Ze schildert prachtige vazen met bloemen, stillevens, schalen met vruchten. Vooral van haar bloemenschilderijen ben ik liefhebber. We houden allebei enorm van bloemen! Ik dachtr gister origineel te zijn door 60 narcissen mee te nemen voor mijn jarige broer, maar m’n zus had 60 tulpen mee en er stonden ook al 60 rozen. Zo: dan weet je dat je jarig bent! We hadden een familie-dagje in Duitsland en ik maakte foto’s in het atelier van m’n schoonzus en een paar laat ik hier zien.
De schaal met sinaasappels: hier is ze nog mee bezig. Het laat goed zien hoe meerdere lagen zorgen voor de uiteindelijk goede kleur.

e
Onder kunstenaars is het niet ongebruikelijk om reprodukties te maken van grote meesterwerken. En dan kan het zomaar gebeuren dat je het meisje met de parel tegenkomt in het atelier van je schoonzus. Haar weergave heb ik altijd cprachtig gevonden!

Soms zie ik ook bekende voorwerpen terug op haar schilderijen. Ze heeft een enorm talent voor het schilderen van oud zilver en oud glas en ik gaf haar eens een oud groen vaasje. Dat had ze geschilderd, en er lagen nog wat granaatappels bij zodat ik deze foto kon maken.
Ik vond het heerlijk om rond te mogen kijken in dit atelier in het Teutoburgerwald en wilde jullie graag wat laten meegenieten!

w

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Het steekspel van V & D

Quiltje met meibloemen

Over zwart, meibloemen en toeval

Kunsthaken

Boeken Macramé

Macramé is ook weer hip

Reacties

  1. Erg leuk om te zien. Schoonzus kan mooi schilderen 🙂

    En dan drie keer 60 bloemen mee, schitterend!! 😀

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen