Op de post

Bij elke bestelling die bij me binnenkomt ben ik benieuwd: wat zou er nu besteld zijn? Meestal gaat het om boeken of tijdschriften. Soms iets wat ik er nèt heb opgezet (vooral als ik er een blogje over had geschreven), maar vaker iets wat er al langer op staat. Borduurpatronen, patchworkpatronen, breipatronen: heel vaak gaat het om patronen waar mensen goede herinneringen aan hebben en die ze graag nog eens willen gebruiken. Vooral bij die oude Durable-boekjes is het opvallend hoe goed handwerksters zich die oude patronen nog herinneren!

En soms wordt er iets besteld waarvan ik denk: “o leuk!” Soms is het verrassend om twee items bij elkaar te zien, zoals hier deze twee borduurwerkjes. Ik stel me dan zo voor dat iemand het borduurwerkje ergens in gaat verwerken, en die kaart past er goed bij. En dan pak ik het in, stuur ik het op,  en een dag later kan iemand het dan uitpakken.

Behalve wanneer er iets mis gaat, zoals vandaag. Ik had m’n bestellingen in de fietstas gedaan, allemaal platte enveloppen vol met vrolijke postzegels want ik ben nog steeds uitbundig aan het plakken. Ik ging naar een promotie in mijn stad en wist precies waar onderweg de brievenbus was. Mis: de brievenbus stond er niet meer! Dan maar nà de receptie dacht ik, maar het was zò leuk om weer eens praatjes te maken (en bitterballen te eten) dat het al na vijven was toen ik daar weg ging. Toen was er geen tijd meer om een nieuwe brievenbus te zoeken want de lichting was toen al geweest.

Dus nu ben ik iedereen aan het mailen: sorry, ik had toegezegd dat je bestelling vandaag op de post ging maar het wordt een dagje later. “Geeft niet, kreeg ik net als reactie, maar bedankt dat je het even meldt.”
Kunnen ze die brievenbussen nou niet eens gewoon laten stáán waar ze stonden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.