Op tien mei

10 mei 1940 was voor Nederland het begin van de Tweede Wereldoorlog. In de nacht van 9 op 10 mei begon de opmars van het Duitse leger. Elk jaar dacht mijn moeder op 10 mei terug aan die bange dagen waarop de vliegtuigen heel laag en met veel lawaai overvlogen. Nu heb ik het van haar overgenomen om daaraan te denken op 10 mei. Elk jaar vind ik het weer vreemd dat we eerst op 5 mei de bevrijding vieren en dat een paar dagen later de 10e mei geen aandacht meer krijgt. Maar er even aan denken is wel goed. Deze handwerken in de techniek ‘samentrekwerk’ gingen deze week op de post. Ik vond het mooi om ze nog even te laten zien. Ik wil ook even wat ‘samentrekken’, er gewoon even aan denken. En dat met anderen delen. Het heeft gewoon diepe indruk op me gemaakt dat er niet alleen een einde was aan die oorlog, maar ook een verpletterend begin. En hoe m’n moeder vertelde van die vliegtuigen boven haar hoofd. Waren het maar vlinders geweest.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Jachttafereel

Crocusverdriet

Handwerktentoonstelling Vorden

Bezoek aan Mondriaanhuis

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen