Op wielen


Het afgelopen half jaar reed ik honderden extra kilometers. En toen ik daarover nadacht kwam ik tot de ontdekking dat het er eerder een paar dùizend zijn. Allemaal voor de mantelzorg. Je zou er een auto van verslijten! Nu moet de auto vanmorgen naar de APK. We doen het ietsje eerder dan verplicht, want we moeten een beslissing nemen: nòg een jaartje mee rijden, of toch een nieuwe? Om ons te orïenteren maakten we dit weekend alvast een proefrit. Zòòò: dat rijdt lekker zeg! Maar ik wil m’n oude auto’tje ook niet kwijt…. Nou ja, alles hangt af van die keuring vandaag. Ik breng de auto zo weg. En daarna loop ik vijf kilometer naar een afspraak. Ik trek m’n wandelschoenen aan en dat gaat vast lukken!

Bij die proefrit reden we ook even door onze eigen buurt. Even de drempels uitproberen. Dat gaat een stuk makkelijker met zo’n hogere auto. En nu we tòch door de straat reden, kon ik ook wel even naar binnen om een boekje op te halen.  Kruissteek op wielen: een leuk boekje vol met patronen van oude auto’s. Zie je wel: oude auto’s zijn leuk! En nou moet ik ècht weg!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Zwanen

Laat nu al wat Neerland heet….

Er is een wolf in ons land

Kussentjes voor de donkere dagen nà kerst

Reacties

  1. Wel of niet een nieuwe auto: altijd een lastige keuze. Maar als hij echt veel fijner rijdt, vast ook veiliger is , en je zoveel rijdt én als het kan, tja dan wordt het vast een nieuwe. Succes met de keuze.

    • Margriet Hof zegt:

      Dat zijn preciès alle overwegingen op een rijtje! Bedankt voor het meedenken. En er kòmt natuurlijk eens een eind aan dat ouwetje…

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen