Op zoek naar groen in het januaribos

Paadje naar grafheuvel bij Kootwijk

Na een dagenlange storm en wekenlange drukte wilde ik wandelen. Met stevige schoenen door de plassen en met een gifgroene rugzak door het kale bos lopen. Het was héérlijk! Kronkelende paadjes volgen langs kronkelige bomen. Zoals de zon in januari kan schijnen…. prachtig! En zien jullie dat jonge frisse groen daar al weer boven de grond komen? Dat leek me een mooi plekje om een quiltje op te vleien.

Groen quiltje roman stripes

Ik had één van m’n lievelingsquiltjes meegenomen en dat bleek een goede keus. De kleurschakeringen van groen zijn eindeloos en nergens komen die zo goed uit als in het bos.

Hei bij Kootwijk vanaf grafheuvel

Het paadje voerde naar een grafheuvel. Deze foto is genomen vanaf die verhoging in het landschap. Een goede plek om onze tijdelijkheid te overpeinzen. Maar ook gewoon een goede plek om koffie te drinken. De thermoskan gaat altijd mee.

Groen quiltje en groene rugzak op heiThermoskan op boomtak

Ik denk dat ik niet zonder wandelingen kan. Ik wil ruimte om me heen zien, diep ademhalen, stappen zetten, nieuwe energie opdoen. En handwerk aan takken hangen. Wat dat laatste betreft: zo simpel is dat nou ook weer niet. Voor elke foto die ik hier laat zien, zijn er ook tien gemaakt die ik niet goed genoeg vond. Of waarvan ik de compositie vond tegenvallen. Maar ik vind het heerlijk om te doen! Net zoals ik het een paar jaar geleden heerlijk vond om deze Roman stripes-quiltjes te maken. Ik heb er denk ik een stuk of tien. En nu ik dat januari-licht weer heb gezien, denk ik dat ik niets liever wil dan aan mijn elfde te beginnen. Het maken van zo’n quiltje behoort tot de leukste dingen die er zijn!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.