Open roos in luchtige borduursteken

Het geeft een leuk resultaat om de bekende kruissteek af te wisselen met andere steken. Zo wordt een luchtig effect verkregen. En dat kan mooi uitkomen tegen bijvoorbeeld een achtergrond van ‘zware’ wandversiering. Ik probeerde dat na te bootsen met de achtergrond van een stuk degelijke oude stof met goudbrocaat (deze stof heb ik ook te koop).

Mooi borduurwerk verdient ook een mooie lijst! Dat is bij deze open roos heel mooi bij elkaar gepast.
Ook het effect van het kleurgebruik vind ik leuk om nog even de aandacht op te richten. Misschien had de borduurster net niet meer genoeg oud-roze en heeft ze daarom twee blaadjes in een iets lichtere kleur gebruikt. Of misschien was het ook met opzet, want anders zou ze pas aan de uiteinden hebben gemerkt dat ze net niet genoeg had, en nu zitten die twee blaadjes precies middenop. Hoe dan ook: het is helemaal niet zo erg als je een keer nèt te weinig hebt van een bepaalde kleur. Een beetje afwisseling is vaak juist wel leuk.

Dit mooi-geborduurde en mooi-ingelijste borduurwerk van een open roos plaats ik in m’n shop. Niet iets wat je bij Blokker koopt, maar een uniek borduurwerk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.