Opening Herenboerderij

De droom van de initiatiefnemers van de Herenboerderij ten noorden van Apeldoorn is uitgekomen. Hier was het allemaal om begonnen: elke week verse en biologische groente van het eigen land. Twee honderd gezinnen hebben zich verenigd in een coöperatie, onder leiding van een krachtig bestuur en die hebben samen een boer in dienst. Deze boer heeft samen met vele vrijwilligers het ongelooflijke gepresteerd: in anderhalf jaar tijd is een groot weiland omgebouwd tot een produktieve boerderij die groente en vlees produceert voor de leden.

Nu mochten we de feestelijke (uitgestelde) opening van onze boerderij beleven. We zaten in groepjes op hooibalen en luisterden eerst een tijdje naar een bandje en naar speeches. Daarna was er volop te eten wat op kraampjes werd gepresenteerd en tot mijn verrassing was één van die kraampjes zelfs gedekt met een blauw geborduurd tafelkleed. Ik ben in een gezelschap van gelijkgezinden terechtgekomen! Graag had ik nog veel meer foto’s gemaakt maar m’n batterij was leeg (iets wat me niet zo vaak overkomt). Toen besloot ik dat ik gewoon ging genieten van de bijzondere sfeer, die in één van de speeches was benoemd als “Wenumse Woodstock”. Het was bijzonder!

Er waren nog wat officials uitgenodigd, zoals de wethouder, om ook aan de stadsvertegenwoordiger te laten zien wat er mogelijk is. En eigenlijk willen we dit aan nog veel meer mensen laten zien (dus daarom blog ik er nog een keer over): dit is ècht mogelijk! Een vertegenwoordiger van het landelijke concept Herenboeren vertelde nog wat van de huidige stand van zaken: onze boerderij Het Wenumseveld is één van de nu negen herenboerderijen in ons land die volop draaien. Er zijn er nog 35 in oprichting. Wat zou het mooi zijn als deze mogelijkheid om met een groep mensen zèlf aan de slag te gaan nog meer gaat aanslaan.

Voor mij was dit m’n eerste mini-woodstock en dat was erg leuk om mee te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.