Opmaken en Afmaken

In de maand maart wilde ik elke dag twee dingen: iets opmaken en iets afmaken. Dat is gelukt! Iets opmaken gold op het gebied van m’n voorraad levensmiddelen. Net als iedereen koop ik wel eens wat maar dan blijft het soms toch een hele tijd staan. Zoals deze linzen in rijstkorrelformaat. Vorig jaar kwamen die ineens op de markt en ik vond ze geweldig! Er waren ook rijstachtige erwten en die vond ik ook leuk. Maar ik zie ze nu niet meer in de winkel en in plaats van dat jammer te vinden dat ik ze niet kan bijkopen kan ik beter m’n laatste pakje opmaken en er niet meer aan denken.

Verder heb ik veel aangebroken pakjes opgemaakt die al een beetje of bijna over de datum waren. Ik wilde elke dag wat opmaken en daar ben ik nog niet meer klaar want iets opmaken heeft soms een langere doorlooptijd. Zo gebruik ik nu weer regelmatig iets uit het potje Marmite en uiteindelijk is dat straks ook leeg. Geeft veel voldoening, zo’n project en ik vond het ook goed passen bij de voorbereiding-op-Pasen. Daar hoort ook een voorjaarsschoonmaak bij, of zo’n opmaak-project. Elke dag een potje of pakje leeg: dat was echt een leuk project!

En ook heb ik deze maand elke dag iets afgemaakt op handwerkgebied. Dit minimerklapje voorzag ik van een randje en de initiatialen van een lief meisje aan wie ik dit merklapje gister gaf. Vandaag nog iets afmaken en dan kan ik de maart-maand met een voldaan gevoel afsluiten!
(En als lunch het allerlekkerste uit m’n voorraad: Franse vissoep!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.