Oud beddegoed

Stapel oud beddegoed

Voor beddegoed werd vroeger meestal ruitjesstof gebruikt, en voor tijken (om over het matras te doen) vaak gestreepte stof. Die stof was dan nog wat steviger. Bovenop deze stapel liggen wat gebloemde slopen van mooie katoen, maar dat zijn er inmiddels iets minder want ik ben zelf ook al wat aan het naaien gegaan.  De hele stapel heb ik maar eens op de weegschaal gelegd: tien kilo! Is er misschien iemand die hier belangstelling voor heeft? Ik vraag het eerst maar eens zo, en dan kan ik later eventueel de verschillende lappen misschien nog eens op m’n shop zetten.

Oude geruite slopen

Oude gebloemde slopen

 

 

 

 

Leuke stof om lekker mee te spelen. Het is oude en gebruikte stof, dus er zit wel eens een vlekje op.
Zelf heb ik al een hele serie zakjes genaaid van de gebloemde stof.
Maar er is nog genoeg over:
Oude geruite stof

4 reacties op “Oud beddegoed”

  1. wat prachtig ,volgens mij is dat blauwe ruitje, de eerste in de rij hierboven, Drentse beddentijk, ik heb ooit eens een object gemaakt met de naam:” ode aan Drenthe ” ,ik heb foto’s gebreid tezamen met repen oude beddentijk. Toen veel gezocht naar het juiste materiaal en nu ligt het zomaar in een stapel het is er dus nog !Leuk deze vondsten.

  2. Update: een maand na dit blogje liet ik hier zien wat ik van de bovenste lapjes van deze stapel maakte: handige kleine zakjes, die ik ook te koop heb.

  3. Update: de stapel oud beddegoed is in zijn geheel verkocht aan een quiltster die op zoek was naar oud hollandse stoffen.

  4. Hallo..ik zou een van de blauw geruite stoffen wel willen gebruiken om een soort matrashoezen van te maken. Over een loungebank in ons tuinhuisje. Maar zoveel zul je wel niet hebben vrees ik?
    Mvg Karin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013