Oud borduurwerkje opvullen

Af en toe wil ik me even afsluiten. Koptelefoon op, want als ik zeg: ‘En nou iedereen z’n kop houden!’ dan helpt dat niet. Er wordt heel wat afgeschreeuwd in de buurtuinen en dat is niet leuk.

Vorig jaar liet ik een partijtje oude onafgemaakte borduurwerkjes zien. Het zijn borduurwerkjes uit vermoedelijk de dertiger jaren van de vorige eeuw. Ik heb ze gewassen en er een paar uitgezocht die ik leuk vind om af te maken. Via de link kun je nog zien hoe dit borduurwerkje eruit zag vóórdat ik ermee bezig ging. Eerst maar eens die zwarte rand doortrekken, dan de grote oranje figuren opvullen en daarna kijk ik pas wat er nog meer nodig is. Je kunt het niet in één keer overzien hoe het gaat uitvallen en daarom doe ik bij zulke projectjes eerst hetgeen ‘evident’ is.

En natuurlijk wou ik dat iedereen dat deed. Het lijkt me vrij evident dat het niet echt nodig is om een paar uur lang buiten je longen uit te schreeuwen met als alibi dat je nog maar een kind bent dat nog niet beter weet. Krijsen schijnt tegenwoordig bij het buitenspelen te horen maar daar ben ik het niet mee eens. Nooit geweest, en nu zeker niet.

Ik borduur met oud perlé-garen!

2 gedachten over “Oud borduurwerkje opvullen”

  1. “Doe eens rustig”, dat zei ik tegen mijn kroost als ik vond dat ze teveel herrie maakten. Misschien is het zo dat er tegenwoordig zoveel ruis om ons heen is dat kinderen de neiging hebben dat te overschreeuwen. Maar vervelend is het wel… Fijne dag Margriet en veel plezier met je borduurwerk.

    1. Bedankt Agnes, m’n borduurwerk vordert en het feit dat ik daar zoveel plezier in hebt zegt natuurlijk ook wat over onze jeugd, in een heel andere tijd. Hoewel ik natuurlijk wel weet dat kinderen van nu behoefte hebben aan buiten spelen en zich vrij-voelen, zou ik toch wel willen dat ook zij gewoon leren om zich te vermaken met een borduurwerkje, waar dan wat minder bij geschreeuwd hoeft te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.