Oud en nieuw handwerk in hippe en historische entourage

Oude industrie-terreinen aan de rand van (historische) steden zijn geliefde upscale-plekken waar tegenwoordig leuke dingen gebeuren. Er worden food-festivals en hippe marktjes gehouden, en jonge ondernemers kunnen lekker aan de gang met vintage in oude loodsen. Gister waren wij op zo’n plek in Gouda: lekker even rondkijken op het Goudsasfalt. Hier waren honderden oude typemachines en weegschalen, en daartussen lag volop handwerk!

De trend om oude borduurwerken uit hun lijstjes te halen en er tassen of kussens van te maken is al een tijdje aan de gang. Hier kwam dat heel mooi uit. Voor wie nog niet eerder zulke gerecyclede borduurwerken heeft gezien deze foto’s die een beeld geven hoe handwerk mooi harmonieert in een vintage-omgeving.

En ook nieuw haakwerk past perfect in zo’n omgeving!

Vlak achter dit verlaten industrie-terrein met z’n hippe tentjes lag de pont waarmee we de Hollandse IJssel konden oversteken.
En vlak achter de molen woont onze zoon, bij wie we een dagje op bezoek waren. Overal in Gouda hangen nu handgemaakte rood-witte vlaggetjes om het 750-jarig bestaan te vieren. Handwerk is niet alleen Hip, maar past ook goed bij Historie!

2 reacties op “Oud en nieuw handwerk in hippe en historische entourage”

  1. Grappig om zulke “kitsch”-borduurwerken (zo werden ze toch lang bekeken) zo als hip te zien. Ze zijn toch gewoon mooi. Ik werd altijd voor gek versleten, waar ik me niets van aantrok, wanneer ik weer eens een kussen maakte van een oud borduurwerk. Ik deed het trouwens liever met borduurwerkjes op kaaslinnen zoals de tassen op de achtergrond, maar dit is ook leuk.

    1. Hallo Hennie, ik vind het inderdaad ook nog steeds grappig dat er zo’n omslag is gekomen in hoe tegen zulke borduurwerken wordt aangekeken. En dat ze nu als hip worden gezien is een bevestiging voor degenen die ze altijd al mooi vonden, zoals jij dus ook!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013