Oud geborduurd overtrek op een moderne kruk

Lekker oud! Wat zal ik er eens mee doen? Het zit al jaren in mijn museum-spullen-doos en nu mag het er eindelijk eens uit.
Het oriëntaalse tafereeltje geeft gelijk duidelijkheid uit welke tijd dit komt: de tijd dat er in onder de liefhebbers van een Hollandse inrichting een hang was naar oosterse afbeeldingen. Dus twee mensen in oosterse kledij zitten gezellig onder een palmboom en daarna is de het hele stramien opgevuld met de rode kleur die zo goed combineerde bij eikenhouten meubelen.

En nu? Wat doen we ermee?
Eindelijk had ik een uitvoerbaar plan: gewoon over een moderne kruk! In december (toen je nog gewoon iets kon kopen in een echte winkel) kon ik de verleiding niet weerstaan om ook zo’n teakhouten kruk te kopen en daar heb ik nu al vijf weken veel plezier van. Heel handig, zo’n kruk. Het kaartje hangt er nog aan, als een bewijs dat het nieuwe kruk is. Reuze leuk om zo’n nieuwe kruk te bedekken met iets heel ouds!

Ik haal het overtrek er weer af en berg het in m’n shop. Als iemand dit idee wat permanenter wil uitvoeren, dan kun je het beste eerst een vierkant plankje op de kruk leggen, zodat de hoeken beter worden opgevuld. Ik denk dat dat echt prachtig staat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013