Oud hollandse spelen

Drie schilderijtjes oudhollandse spelen

Terug in m’n kindertijd: tollen, touwtje springen, steltlopen! We hebben het allemaal gedaan en waren niet de enigen! Zestiger jaren, spelen op straat, nog weinig auto’s. Och help, begin ik oud te worden en in herinneringen te leven? Deze drie schilderijtjes kocht ik pas in Groningen en ik hoefde niet lang na te denken of ik ze wilde kopen. Dat tollen trouwens, daar heb ik echt leuke herinneringen aan. In onze straat lagen klinkers, dus dat ging niet goed. Bleef die tol telkens tussen de stenen zitten. Dus we gingen een eindje verderop. Spannend om zo ver van huis te zijn als je nog klein bent. Nu ben ik al heel lang groot, maar ik zou eigenlijk best nog eens willen stelten lopen. Ben ik gelijk nòg een stukje groter.

2 gedachten over “Oud hollandse spelen”

  1. Rya, Rotterdam

    Wat een leuke borduurtjes. Tja, kinderspelen…. in mijn kindertijd (1940/1950) was het nóg stiller op straat. Wat was het heerlijk spelen met alle kinderen uit de straat….. knikkeren, bussietrap, putjeloop, Schipper-mag-ik-overvaren, ballen met drie ballen tegen de muur, bommetje met een dik touw, Bok bok bok, hoeveel horens heb ik op mijn kop, haasje-over, jeetje, hou op!!… eindeloos….!!
    Voor mijn hobby (poppenhuizen en miniaturen) maak ik ook mini-speelgoed, o.a. een paar stelten, 13 cm. hoog met 2 voetstukjes. Ook dàt is leuk.
    Ik geniet elke dag van jouw blog, al die verschillende dingen waarover je het hebt en die composities en kleuren…. je bent erg goed!!
    Groet, Rya, Rotterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.