Oud Quiltnieuws

Het tijdschrift van de bloeiende Vereniging van Quiltliefhebbers heet gewoon ‘Quiltnieuws’. Er zijn inmiddels 136 mooie nummers verschenen en de laatste jaren zijn het dikke glossy’s, met veel afbeeldingen van quilts die gemaakt zijn door leden, en met ook heel veel quilt-nieuws.
Maar hoe noem je nu de òude nummers? Quilt-ouds?
Het gekke is dat in in Quilt-land iets eigenlijk nooit echt ‘oud’ is in de zin van ouderwets, of ‘niet meer van deze tijd’. Er zijn zéker heel nadrukkelijke trends in de quiltwereld, maar dat betekent nìet dat de oude trends niet meer actueel of niet meer geliefd zijn. En daarom zijn de òude quilt-tijdschriften ook nog steeds aardig om door te bladeren. En daarom heb ik er nu ook weer een heel aantal in m’n shop gezet!

Er kunnen natuurlijk allerlei redenen zijn waarom iemand graag nog een oud nummer wil bestellen. Misschien heeft er tien jaar geleden wel een quilt van jezelf in het tijdschrift gestaan, en ben je dat nummer kwijtgeraakt. En dan is het leuk om het nog eens te kunnen nabestellen. Ik weet alle redenen niet waarom iemand nog een oud nummer wil bestellen, en dat hoeft ook niet. Ik weet alleen wèl dat ik er toch even over moest nadenken of ik deze stapel wel in m’n shop wilde (want ze nemen natuurlijk wel ruimte in beslag, en zò vaak worden ze nou ook weer niet besteld.) Maar er was iets wat de doorslag gaf: ik las dat het Quiltersgilde zèlf niet alle nummers meer kan leveren wanneer daarom wordt gevraagd. En ook las ik dat ze liever geen oude nummers naar het buitenland versturen. Ik wel hoor!

Nieuw oud quilt-nieuws dus in m’n shop!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Verlangen naar kleurige voorjaarsbloemen

Tasje geborduurd op stramien

Tasje

Teddyberen breien

Lintkant

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen