Oud speldenkussentje tussen de bloemblaadjes

Oud speldenkussen tussen bloemblaadjes

Klein probleempje: m’n doosje waar ik m’n speldenkussentjes in bewaar is vol. Dus wat ik nu nog koop, moet ik eigenlijk niet meer zelf houden maar gewoon in m’n shop plaatsen. Zoals deze recente aanwinst van een paar dagen geleden. Ik ben dol op oude speldenkussentjes en deze vind ik dan ook een schatje. Of nee, eigenlijk kocht ik hem niet eens, maar kreeg ik hem van m’n zus. We waren samen op een rommelmarkt vlakbij ons ouderlijk huis. Zij is ook een speurder, en kwam aanzetten met een oude naaimachine en een oud naaimandje. Maar ze was dan ook tien minuten eerder ter plaatse als ik. Die tien minuten maken precies het verschil of je nog een oude naaimachine te pakken kunt krijgen.

Onder het koffiedrinken bij onze moeder lieten we elkaar onze aanwinsten zien. M’n zus haalde haar mandje Achterkant oud speldenkussenleeg en wat ze niet wilde gebruiken mocht ik hebben. Dus het is een gekrégen kussentje: nog leuker! Is er iemand die ook speldenkussentjes spaart? Als je belangstelling hebt voor dit ouwetje, laat het maar aan me weten, dan wil ik hem wel weggeven. Het is tenslotte een feestweek, ook al werkt het weer niet mee. Als ik aan het eind van de week niks heb gehoord, ga ik dit speldenkussentje toch bij m’n eigen verzameling proppen.

Die gele bloemblaadjes: die bleven liggen op tafel nadat ik m’n foto van het beertje tussen de bloemen had gemaakt. En daarna fietste ik door de stad voor een afspraak. Ik zag dat er her en der wat voorbereidingen worden getroffen voor koningsdag. Maar het oranjezonnetje is nog nergens te bekennen. Daarom strooide ik thuis maar wat met de bloemblaadjes en de strikjes. Strikjes rond de speldeprikjes!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Borduren op papier

Flow: Happiness is a form of courage

Olifanten langs de weg

Encyclopedie Vrouwelijke Handwerken

Reacties

 1. Een schattig speldenkussentje. Ik spaar ze niet echt, maar heb voor iedere soort spelden een apart kussentje.
  Nu heb ik nog een doosje spelden waar geen kussentje voor is, dus ………

  Hopelijk vind je woensdag nog bijzondere dingen.

 2. Margriet zegt:

  Er kwamen ook nog een paar reacties per mail. Ik wacht nog even een dagje en ga dan loten!

 3. Margriet zegt:

  De give away is afgerond.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen