Oud tasje van de mode van toen

Tasjes horen bij de mode en zijn mede-bepalend voor voor het totaalbeeld. Rond 1900 pasten kostbare geborduurde tasjes met een zilveren beugel bij de streekdracht voor de rijkere mensen. De bovenste foto maakte ik eerder deze week in het Fries Museum.
Gister was ik op de antiekmarkt in Apeldoorn en daar zag ik op een kraam een stuk of tien van dit soort oude beugeltasjes. Ze zijn lange tijd bewaard gebleven en zijn nog steeds prachtig om te zien. De prijzen liggen rond de honderd euro. En er ligt nog veel meer moois en wie daar van houdt kan daar naar toe gaan en zelf wat moois uitzoeken.
Ik nam alleen wat kleins mee, zoals dit bruine, oude en mooi afgewerkte ronde tasje. Misschien ook wel van rond 1900, maar dan gemaakt door en voor de minder deftige en rijke mensen, die tòch graag meededen met de mode van toen. Het is gehaakt met zwaar garen met een glanzende uitstraling waardoor het tasje toch ook wat deftigs heeft. Het lag daar voor maar een paar euro en als het zonnetje dan schijnt en je hebt zin om even wat te kopen, dan doe je dat haast vanzelf. Dat pareltje in het midden vind ik zo mooi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013