Oud wandkleed op modern textielfestival

De route van het Textiel Festival Weerribben voert ook langs het buitencentrum van Staatsbosbeheer. Hier wapperen overal vlaggen en vliegers en hangen textiele creaties aan bomen. Dat inspireerde mij. De inspiratie leidde tot het uit-de-auto-halen van een meegenomen wandkleed. Een typisch jaren-zeventig-van-de-vorige-eeuw-wandkleed, nu in combinatie met een typische moderne textiel-uiting van onze tijd. Vliegers in de lucht en het wandkleed op de grond.

Mijn man was inmiddels bezig met het fotograferen van zeldzame plantjes dus ik kon me nog even verder vermaken in deze groene woestenij met de vrolijke toevoegingen. Ik wilde niet zover gaan dat ik ook in bomen klom om mijn wandkleed ergens aan op te hangen en een geschikte spijker op precies de juiste hoogte zag ik ook niet. Maar maakt allemaal niet uit: ik legde het wandkleed maar ergens neer in een houten hoekje en voelde me nu ook even een textiel-exposant. Kijk nou hou leuk: die fantasierijke vormen uit de tijd dat de eerste stappen werden gezet op het gebied van ‘vrije textiel expressie’. Tòen was dat allemaal nog heel gewaagd en gedurfd en er waren nog de beperkende grenzen door materiaal-restricties. Nù – in de setting van zo’n festival – zien we nog veel meer hoe die ontwikkeling van toen zich heeft voortgezet!

Een oud wandkleed, wat niet misstaat tussen de moderne vliegers. Ik had het nòg leuker gevonden als ik het daartussen had kunnen zien wapperen, maar daar had ik geen  touwtje voor. Daarom maar even op de picknicktafel. Aan die pauzetafel kan ik dan de vraag beantwoorden waarom ik ertoe kwam om dit kleed mee te nemen. Antwoord: het is nummer TW9000 in mijn shop!
En ronde nummers krijgen even wat extra aandacht.
Nummer 9000 dus dit retro-wandkleed, vijftig jaar oud en volop actueel!
En dat is wat ik zelf ook zo leuk vind aan het hiermee bezig zijn: laten zien dat Handwerk altìjd al een krachtige kunst-uiting is geweest. Niet alleen van kunstenaars en creatievelingen, maar van iederéén die van handwerk houdt! Heel veel moois wat ik tegenkom kan ik in m’n shop plaatsen, en dat deed ik nu al negenduizend keer!

2 gedachten over “Oud wandkleed op modern textielfestival”

  1. In je nieuwsbrief zag ik dacht ik nog: ‘een kleedje’. Maar het is wel echt een wandkleed! Een mooi kleed! Bij mij aan de muur is geen optie maar ik hoop dat iemand een mooi plekje voor dit juweeltje heeft!

  2. Ellen Verharen

    Wat een mooi wandkleed, ik wil het graag in het echt zien en mogelijk hem ik belangstelling om het te kopen. Wij hebben al een paar fietsvakanties gepland en als we in de buurt zijn kom ik kijken in je shop. Ik houd het in de gaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.