Oude ansichtkaart Volendam

Oude ansichtkaart klederdracht VolendamNaar een verkoping op een paar textieldagen nam ik wat oude ansichtkaarten mee. Daar werd veel naar gekeken door voorbijgangers, want iedereen vindt het leuk om daar even tussen te zoeken. Telkens was er weer iemand die het stapeltje ter hand nam en even in het verleden verkeerde. Af en toen maakte iemand een opmerking, maar er was één opmerking die boven alles uitsprong: “Dat is mijn schoonmoeder!” Ze wees naar één van de drie meisjes op de stoep. Dat was wel heel frappant!
Na onze verbazing pakte ik snel m’n aantekeningenboekje en schreef het antwoord op. Want we vroegen: Wanneer is uw schoonmoeder dan geboren? Daar moest even over gerekend worden, maar het antwoord kwam: 1909. Dus dan weten we ook van wanneer deze kaart ongeveer is. Drie meisjes op de stoep en een moeder die nog wat aanreikt. Het voorste meisje kijkt verbaasd over de fotograaf die zomaar door haar straat liep. Net zoals wij verbaasd waren over deze onverwachte reactie.

Ik denk dat de mevrouw die haar schoonmoeder (als meisje van een jaar of 10) herkende, deze kaart al had, want ze kocht hem niet. Ze was zomaar ook weer tussen het publiek verdwenen. Dus dan is hij voor m’n shop. En echt waar: ik heb al eerder zo’n reactie gehad op een oude ansichtkaart. Van iemand die een familie-lid herkende. Wat leuk!
(Later nog meer oude Volendam-kaarten)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013