Oude Ariadnes

Collage oude Ariadnes

Oude Ariadnes uit de tachtiger jaren: zijn er nog lezeressen die de voorkanten herkennen? Ik voegde er weer tien toe aan m’n winkeltje, en eigenlijk zou ik ook wat pagina’s van de binnenkanten moeten fotograferen om te laten zien welke bruikbare patronen er nog in staan. Bij de boeken die ik toevoeg maak ik wel meestal wat extra foto’s zodat een beeld kan worden verkregen van de inhoud van het boek. Maar bij deze tijdschriften kom ik daar nog even niet aan toe; misschien later nog eens. Af en toe krijg ik mailtjes van lezeressen die naar een speciaal nummer op zoek zijn, waar een bepaald patroon in staat wat ze zich nog van vroeger herinneren. Als ze dan ook nog de maand en het jaartal weten, dan is het makkelijk en kan ik een gevraagd nummer zò opsturen. Maar de groep die niet (meer) weet welke patronen hier allemaal instaan, is natuurlijk veel groter. En voor hen zou ik het wel leuk vinden om een aantal patronen uit die oude tijdschriften naar voren te halen. Dus zoals gezegd: misschien later nog eens. Voor dit moment laat ik het alleen bij voorkanten van deze oude Ariadnes.
(Maar mocht je op zoek zijn naar iets speciaals, en je wilt eerst even zeker weten of het erin staat: dan kun je altijd even per mail aan me vragen!)

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Zwemmen

Boek en tijdschrift over borduren

Oefenlap breien

Antiekmarkt Apeldoorn

Reacties

 1. miekequilt zegt:

  O,die oude Ariadnes. Ik herken er nog wel een aantal. Jammer dat dit blad niet meer bestaat.

 2. Ja, daar heb ik er ook nog een paar van liggen! “Gouwe ouwe”, zogezegd. Met van die kolossale truien uit de jaren 80! Maar toch heb ik ze bewaard, want “omgebouwd naar de jaren nu” zijn ze nog steeds heel goed bruikbaar! Ik heb afgelopen week zelfs nog een breiboek uit 1971 gebruikt …
  Groeten van Digna

  • Margriet zegt:

   Ja, die oversized truien….. Achteraf baal ik eigenlijk wel dat ik mooi jong en slank was in de tachtiger jaren, en dat we toen alsmaar die grote truien aanmoesten. Kon je niks zien van al die slanke lijnen.
   Maar wat leuk dat je jouw Ariadnes nog hebt bewaard en ze opnieuw gebruikt!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen