Oude borduurpatronen

Vijf losse borduurpatronen
Er kunnen meerdere redenen zijn om op zoek te zijn naar een oud borduurpatroon. Bijvoorbeeld wat ik laatst hoorde: iemand was lekker in de trein aan het borduren, trein stopte, de borduurster sprong eruit, maar het patroon bleef achter. Wat nu? Heb je al die uren geïnvesteerd in je mooie borduurwerk en dan kun je het niet afmaken. Omdat sommigen dus op zoek zijn naar oude patronen, plaats ik deze af en toe ook in m’n shop. Soms kom ik die tegen. Dat vind ik ook altijd wel heel lief: iemand heeft veel plezier gehad van een patroon en als het borduurwerk klaar is, wordt het patroon niet weggegooid maar bewaard. Waarvoor eigenlijk? Voor iemand anders hopelijk. Maar dan moet die iemand wel ergens terecht kunnen waar het gevonden kan worden.

Nou, dat was een lang verhaal. Om nog even terug te komen op de onfortuinlijke trein-borduurster: ik hoorde dat het haar niet was gelukt om eenzelfde Rie Cramer-patroon terug te vinden. Toen toen heeft ze maar het plaatje van de afbeelding als voorbeeld gebruikt. Knap!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Borduurwerk folkloristisch motief in lentekleuren

Thee drinken met bloglezeressen

Paard & Pracht op Paleis het Loo

Hofmaken

Comments

 1. O, wat een verhaal. Je patroon in de trein vergeten en het nergens meer kunnen vinden.
  Ik heb ook al dit soort tijdschriften gehad en een paar heb ik nog, geloof ik. Ik ga toch eens zoeken wat ik heb, wil bewaren en wat weg kan.

  • Margriet zegt:

   Misschien wil je alles wel weer bewaren als je het ziet!
   En ook wel leuk om te zien wat je vroeger mooi vond en je af te vragen of je het nu ook nog mooi vind. Veel uitzoekplezier!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen