Oude brei-tijdschriften

Oude tijdschriften breien

In de tachtiger jaren werd er in Nederland ook enorm veel gebreid en verschenen er veel tijdschriften met patronen. Wolfabrikanten zoals Neveda en Scheepjeswol en 3 Suisses gaven aparte tijdschriften uit waarbij de modellen afgestemd waren op hun garens. En er kwamen nieuwe tijdschriften die zich speciaal toelegden op patronen. Voor kinderen was het denk ik een mooie tijd: zij konden bij moeder of oma aanwijzen welke trui ze wilden en dan ging moeder of oma aan het breien. Zij moesten dan grote olifanten op de wijde truien mazen of inbreien en het kon allemaal niet bont genoeg. Uit nostalgie is het nog wel leuk om deze tijdschriften weer te zien.Maar de modellen zijn in onze tijd ook nog volop maakbaar en er zitten hele leuke ideeën tussen. In deze eerste lichting die ik in m’n shop plaats vooral wat kinder-specials. Ik denk dat de breisters van mijn generatie en ouder ze nog wel zullen herkennen, en het is leuk om te zien dat er tòen ook volop werd gebreid!

Breitijdschriften en kindertruien uit tachtiger jaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Borduren met kralen

Gehaakte gordijntjes

Oude telefoons T65

Folklore

Reacties

  1. marianne tiggelman zegt:

    Ooooh, het patroon van het olifantje zoek ik al een tijdje… ik heb die zo’n 30 jaar geleden voor m’n dochter gebreid en wil die graag weer voor haar dochter breien. Helaas ben ik alle tijdschriften door een brand verloren…

  2. Ik ben al lange tijd op zoek naar de Adriana kinderkrant wie o wie kan mij hieraan helpen

  3. Patricia zegt:

    Ik zoek voor een vriendin oude ariadnes. Ze is heel haar collectie kwijtgeraakt door waterschade.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen