Oude breiboeken

De overzichtelijke boeken met honderden steken werden in de tachtiger jaren steeds mooier. De brei-rage van die periode was al enige tijd aan de gang en op het hoogtepunt werden bruikbare en aantrekkelijke boeken uitgebracht, die nu zeldzaam en volop geliefd zijn. Al enige tijd vul ik mijn shop met allerlei handwerkboeken, en na enige jaren komt het minder vaak voor dat ik boeken tegenkom die ik niet eerder zag. Nu deze vier, die nog niet eerder een plekje in mijn shop hebben gekregen. Ik denk niet dat het me op korte termijn gaat lukken om nog vier andere Nederlandse breiboeken tegen te komen, om daarmee een collage van acht te kunnen vullen. Maar deze vier is ook al leuk.

Deze boeken komen allemaal uit de tachtiger jaren. De uitgave met Veel nieuwe Breipatronen geeft een mooi kleurenoverzicht van steken en patronen.
Het grote brei- en haakboek van Schachenmayr wordt een onontbeerlijk naslagwerk genoemd, voor ieder die het breien en haken wil leren, maar ook voor hen die hun kennis en techniek nog verder willen verbeteren.
De uitgave van Scheepjeswol heeft een mooie inleiding over de geschiedenis van het breien.
En het boekje Breien met Katoen brengt me helemaal terug in de tachtiger jaren, toen ik zelf ook de ene na de andere strepentrui breide met katoen.

Als ik echt denk dat ik voorlopig geen oude boeken meer tegen ga komen van Nederlandse boeken over breien, dan ga ik een overzicht maken van al die verschenen boeken. Daar verheug ik me al op. Deze vier krijgen dan ook zeker een plekje in dat overzicht, en nu eerst in m’n shop.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013