Oude DMC-boekjes

Negen afbeeldingen uit oude DMC boekjes

Oude DMC-boekjes zijn geliefd voor verzamelaars maar ook nog gewoon heel goed bruikbaar voor nieuwe borduursters. Ik heb deze oude boekjes altijd prachtig gevonden en heb ze ook vaak gebruikt. Nu kan ik er zeven in m’n shop zetten en ik zat erover na te denken hoe ik het beste kon laten zien hoe mooi ze zijn, voor mensen die ze nog niet kennen. Aan de ene kant wil ik niet zomaar zonder toestemming patronen laten zien uit boeken (hoe oud ze ook zijn), en aan de andere kant wil ik juist wèl graag laten zien wat erin staat. Nu ben ik tot deze weergave gekomen: een soort compromis. Van elk boekje wat ik te koop heb, heb ik drie pagina’s weergegeven. Die vind je ook in m’n shop (bij ‘galerij’).
Bij de foto’s op de volgende rij heb ik ook een afbeelding overgenomen uit het boekje die géén patroon is. Dit om aan te geven dat dit bijzondere boekje ook veel achtergrond-informatie geeft over de ontwikkeling van de borduurkunst in de 18e en 19e eeuw. Een waardevol (en zeldzaam) boekje uit de DMC-bibliotheek (uitg.1978) met informatie die nu weer actueel is.

Negen afbeeldingen uit oude DMC-boekjes

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Volgeborduurd

Kleurige banden van macramé

Rondje uit het Cirkelboek

Assisi anjers

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen