Oude en nieuwe Breigidsen


Breigidsen in soorten en maten! Nog steeds vind ik nieuwe breiboeken die ik nog niet eerder op m’n shop had en over sommige ben ik dan een beetje verbaasd. Zoals het Praktisch Breiboek, want ik dacht dat de auteur vooral een expert was op borduurgebied. Maar ook op Breigebied dus.
Breien doe je zo en Het snelle Breiboek zijn boeken uit onze eigen brei-oplevings-tijd, en die staan in contrast met de Breitechnieken uit 1990.
De Breigids van Librero is heel mooi vormgegeven, net als de boeken die uitgegeven werden door Marie Claire.
Een apart boek met alleen maar Aran-patronen is bij mijn weten niet in het Nederlands uitgegeven, dus dan is het fijn om een Engels exemplaar te hebben.
Een Hema-breiboek erbij om de collage vol te maken. Daar zijn steeds nog weer breisters naar op zoek, om de patronen weer te zien die ze vroeger ook gebruikten.
Een stapeltje oude en nieuwe breigidsen, die allemaal dezelfde boodschap uitdragen: breien is leuk, en nòg leuker als je weet wat en hoe het moet.

4 gedachten over “Oude en nieuwe Breigidsen”

  1. o ja… crocheted sweaters… dat is gehaakt!
   Het was gister al laat en ik wou nog een pakketje boeken plaatsen.
   Ik verander het straks wel, eerst nog een keer helpen om wat in te pakken.

   1. Ja, dat “gehaakt” was mij ook opgevallen. Dan brei ik toch liever een Aran-trui, maar dat komt omdat ik niet zo’n haakliefhebber ben (en omdat ik wel dol ben op kabeltruien ;)).
    En wat las ik vanmorgen in de krant?: schoudervullingen en ruime modellen worden weer helemaal in. Dus toch! Je bent helemaal actueel, Margriet, met al die breiboeken van de afgelopen dagen!

    1. Hier nog één: gek op gebreide kabels! Ik heb wel een keer een trui gehaakt maar dat was één keer maar nooit weer. Ik haak wel de gebreide panden ed aan elkaar. Mocht er een fout in zitten, trek je de naad zo weer los. Plus mooi afgewerkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.