Oude geborduurde felicitatiekaarten

Een verjaardag duurt maar één dag.
En als je boft om op oudejaarsdag jarig te zijn, dan duurt het ook nog een halve nacht.
Maar dan is het voorbij.
Verjaardagswensen die làter nog worden geuit beginnen meestal met ‘nog’. Zoals: “nou, nog gefeliciteerd hè?”
Als om te benadrukken dat je het eigenlijk niet meer echt verdient, om nog gelukgewenst te worden.
Wat natuurlijk best onzin is, want als je er een aantal decennia op hebt zitten, dan kunnen die paar dagen er ook nog wel bij. En dan vind je het nog stééds wel leuk om een kaartje, een kusje of een kadootje te krijgen.

Maar over die kusjes en kadootjes wou ik het nu niet hebben. Wèl over die kaartjes. Sommige kaartjes worden  iets vóór de bewuste datum bezorgd. Compliment aan de afzenders, die dat zo goed voor elkaar hebben. Sommige kaartjes komen precies op de dag zelf (als het geen weekend of feestdag is, want dan doet de post het niet). En sommige kaartjes komen één of een paar dagen later. Niks mis mee, nog stééds heel leuk!

En wat doen je er dan mee? Eerst liggen ze op de salontafel bij het kopje koffie wat je voor jezelf had ingeschonken. Dan slingeren ze nog een tijdje rond of ze belanden op het prikbord. Daar liggen of hangen ze dan een kort tijdje of een lange tijd. Je kunt er nog vaak naar kijken. Vooral als het mooie kaarten zijn.
En dan? Dan worden die kaarten ergens opgeborgen. En wat er dan vele jaren later mee gebeurt, daar denk ik nu even niet aan.

Maar dàn de geborduurde kaarten, die honderd jaar geleden werden gemaakt en verstuurd! Die zijn tof! Hoe ze ooit in het tweedehands-circuit verzeild zijn geraakt is nu niet meer interessant! Het belangrijkste van deze kaarten is dat ze oud, authentiek en mooi zijn!

Mijn lief bestelde deze kaarten voor mij en ze werden op 3 januari bezorgd. Paar dagen te laat, maar daar is ‘niks mis mee’. Ik vind ze oud, authentiek en mooi, en ben er dus blij mee. En in goed overleg: mijn lief vind het prima dat ik ze straks ook weer in m’n shop plaats.
Had hij wel verwacht, zei hij…. En daar waren ze ook wel voor bedoeld.

En dat is het leuke van die oude kaarten: het maakt allàng niet meer uit op welke dag je jarig bent! Of dat nou de eerste dag van het jaar is of de laatste, of ergens tussenin: dit zijn gewoon mooie oude handgeborduurde kaarten. Al honderd jaar mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.