Oude handwerkboeken

Aan het begin van een nieuwe maand weer een hele lading oude handwerkboeken maar nieuw in m’n shop. Nog steeds zijn er handwerkboeken te ontdekken en blij te worden van zoveel interessante informatie, mooie foto’s, duidelijke werk-aanwijzingen en beschrijvingen van vroegere tradities. Van èlk boek is wel wat te zeggen en zou je wel wat toe willen voegen aan de titel en de cover. Zoals het bekende boek “Ik kan handwerken“. Een tijdje geleden plaatste ik acht verschillende voorkanten van dit boek in een collage (want het is ook uitgegeven onder de titel het grote handwerkboek) en schreef ik dat ik misschien nog wel een andere voorkant zou tegenkomen. En dat kwam ik nu ook. Je ziet het als vierde boek. Een mooie foto van een handwerkende vrouw in de vijftiger jaren, toen al die technieken volop werden beoefend. En nu is dit boek opnieuw een bron van kennis over al die technieken.

Verder twee boekjes over het verwerken van Sisal en Tule maar die zijn Duits. Toch zijn ze interessant voor liefhebbers, juist omdat hier geen boekjes over zijn verschenen in het Nederlands, althans niet in de tachtiger jaren.
Ook Zweedse boekjes zijn interessant. Ooit zijn ze in Nederland terecht gekomen omdat ze zo mooi en rijk van inhoud waren, en nu zijn ze nog steeds of opnieuw interessant, bij de opleving van al die oude hardanger– en pulled-thread-work technieken.

Op de voorkant van het eerste boek op de foto, Fleurig linnen, staat een olifantje wat ik zelf vroeger nog heb gemaakt. Ik ben vast de enige niet! Vroeger waren dit soort boeken een bron van inspiratie en nu een drager van nostalgie, maar ook weer bruikbaar. Wie weet zit er een boek tussen deze 20 wat je kunt gebruiken. Ik kan weer mooi een stapeltje opschuiven van m’n voorraad die ik nog in m’n shop wilde zetten, naar m’n winkelvoorraad!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013