Oude kaart tegen het einde van het oude jaar

Aan het einde van het jaar loopt altijd alles door elkaar:
In de winkel liggen de oliebollen naast de afgeprijsde kerstartikelen;
Er moet nog van alles gebeuren terwijl je misschien dacht dat je vrij was (dat geldt voor ons dit jaar ook wel weer zo);
En het nieuws is ook heel raar en meestal niet passend bij ‘rust en vrede’ in de wereld (daar schreef ik gister wat over).
Er is eigenlijk heel véél raar in onze wereld of in onze tijd (of alleen in ons leven).

En dan valt nu ook nog eens oudejaarsdag op een zàterdag (terwijl die dag tòch al altijd als een hele grote zaterdag aanvoelt),
en dus nieuwjaarsdag op een zondag (terwijl enz.)
Dus als iemand het leuk zou vinden om nog een paar oude Zijdegeborduurde Gelukkig Nieuwjaarskaarten te bestellen, dan kunnen die niet eens meer vóór nieuwjaarsdag bezorgd worden. Tenzij ik ze vandáág al in m’n shop zet. Dan gaat het misschien nèt!

Voor mij is het eigenlijk vandaag al oudejaarsdag (dus alles loopt ècht door elkaar). En dus is het helemaal niet gek om nu even bezig te zijn met deze kaarten. Ik heb er vijf, en ze zijn bijzonder want ze hebben een Nederlandse tekst. Deze ene laat ik vast op m’n blog zien en de andere bewaar ik dan voor de èchte Nieuwjaarsdag (hoewel dat dan weer geen kussentje is, ja zeg, zo blìjf ik aan de gang!) Maar alle vijf zet ik nu in m’n shop, dan kunnen ze dus nog besteld worden door liefhebbers van deze oude kaarten.

O ja, en nu kwam ik vanmorgen beneden en scheen het ochtendlicht alweer zo mooi in de kamer! Dat past dan weer niet bij de kerstboomlichtjes. In december vind ik het altijd zo leuk om dat als eerste te doen ’s ochtends: de lichtjes aan! Dus nu merken we aan het eind van het jaar dat het licht verandert. Alles ‘loopt dus niet alleen ‘door elkaar’ maar het loopt gewoon dóór. De tijd. De wereld. Ons leven. En het Licht.

Tjonge, dit lijkt al bijna een ‘oudejaarsblogje’!

2 gedachten over “Oude kaart tegen het einde van het oude jaar”

    1. Bedankt Carin. Eerst heb ik vandaag m’n eigen oudejaarsdag nog gevierd. Even op een bruggetje in het Openluchtmuseum gestaan en daar een oliebol gegeten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.