Oude keukens in oude vissershuisjes

Op het buitenterrein van het Openluchtmuseum in Oudeschild staan een paar authentiek ingerichte vissershuisjes. Deze laten zien hoe het leven op Texel was, en dat komt natuurlijk overeen met hoe men vroeger in het hele land leefde.
Na terugkomst van onze paar dagen weg was er in het nieuws hoe de inflatie sommige produkten nu al 30 procent duurder heeft gemaakt. Dat is allemaal niet leuk, maar een blik in zo’n oud winkeltje van vroeger helpt wel om de zaken wat te relativeren. Aan de zijkant van dit winkeltje stond aangegeven hoeveel produkten hier te koop waren, en dat waren er ook ongeveer dertig. Meer was er gewoon niet te koop. En keuze tussen tientallen merken was er niet.

Een kijkje in de keuken van zo’n klein huisje.

En in nog een andere keuken, met aansluitend een bedstee. Nee, vroeger was het heus ook niet zo comfortabel.
Vanachter het lijntje maakte ik nog een laatste keukenfoto. Hier zie ik de pannelappen liggen die ik zelf ook al eens heb laten zien. Of die ook van 1900 zijn? Vast iets later, maar sfeerbeeld en tijdsbeeld lopen soms door elkaar. Het ‘beeld’ wat blijft hangen is dat we het nog altijd goed hebben, vergeleken met vroeger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.