Oude knoestige merklapbomen

Vorige maand liet ik mijn oude knoestige merklapboompje zien, waar ik eindelijk oranje appeltjes in had geborduurd. En zoals dat dan gaat: als je eenmaal met iets bezig bent geweest, dan zie je datzelfde ineens vaker. Ik zag het patroon van dezelfde knoestige boom in een oude Ariadne van januari 1948, en op een logo-foldertje van de oudste handwerkvereniging Tesselschade. Voor de foto legde ik er nog twee standaard-boeken bij waar je dit oude merklapmotief zéker in mag verwachten.

En nu vond ik ook een mooie merklap, die ik gelijk herken van de voorkant van het boek Merklap Motieven.
Bij zo’n vondst pak ik dan eerst het boek er maar eens bij om het te vergelijken. Ik zie nu dat degene die dit heeft geborduurd, de rand heeft weggelaten. Nu ga ik overwegen of ik die rand alsnog ga borduren. Tof, zo’n replica-merklap uit 1777!

2 gedachten over “Oude knoestige merklapbomen”

  1. De merklap is heel mooi, maar een mooie rand te afwerking zal wel mooie zijn, dan vormt alles een geheel. Trouwens in het Borduurmuseum Het Losse Steekje in Barneveld is momenteel tot 29 november een overzicht tentoonstelling van Jan Houtman, die veel merklappen heeft ontworpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.