Oude merklap nageborduurd

Op een dag in het jaar 1821 was iemand klaar met het borduren van een merklap.
Op een dag misschien 160 jaar later was iemand klaar met het borduren van een replica.
Op een dag kreeg ik die merklap en op een dag maakte ik er een foto van. We weten weinig van al die dagen, alleen weet ik dat ik die foto maakte toen de zon heel laag in de kamer scheen. Daardoor kregen de kleuren nog meer een gouden gloed.
Op een dag laat ik deze foto zien, zomaar, omdat het mooi is om te laten zien. Ik ben er nog even niet aan toe om hem ook in m’n shop te zetten.

En op heel veel van die ‘onbepaalde’ dagen wordt er door duizenden anderen ook geborduurd. Van veel oude merklappen zijn patronen gemaakt en die worden door borduursters gebruikt om een eigen ‘replica’ te maken. Er zijn heel veel ‘gewone’ dagen die eraan voorafgaan dat het ‘op een dag’ klaar is. Als je ook zo’n mooi groot werk aan het maken bent: veel borduurplezier!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Een rood fietsje en een roodomrand bord

Stapel handwerkboeken

Oude tijdschriftjes haken

Museum van Brabantse mutsen en poffer

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen