Oude merklap nageborduurd

Op een dag in het jaar 1821 was iemand klaar met het borduren van een merklap.
Op een dag misschien 160 jaar later was iemand klaar met het borduren van een replica.
Op een dag kreeg ik die merklap en op een dag maakte ik er een foto van. We weten weinig van al die dagen, alleen weet ik dat ik die foto maakte toen de zon heel laag in de kamer scheen. Daardoor kregen de kleuren nog meer een gouden gloed.
Op een dag laat ik deze foto zien, zomaar, omdat het mooi is om te laten zien. Ik ben er nog even niet aan toe om hem ook in m’n shop te zetten.

En op heel veel van die ‘onbepaalde’ dagen wordt er door duizenden anderen ook geborduurd. Van veel oude merklappen zijn patronen gemaakt en die worden door borduursters gebruikt om een eigen ‘replica’ te maken. Er zijn heel veel ‘gewone’ dagen die eraan voorafgaan dat het ‘op een dag’ klaar is. Als je ook zo’n mooi groot werk aan het maken bent: veel borduurplezier!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Tijdschriften Hardanger

Kleurige borduurwerken

Witte donderdag

Happy New Year (gewenst vanaf de Veluwe)

Comments

 1. nellyckuiper zegt:

  Ik heb het patroon van deze merklap uit 1821, maar ik merk dat er verschillende kleurnummers van deze lap in omloop zijn.
  Deze lap heeft mooie zachte kleuren.
  Is het mogelijk om tegen betaling de kleurnummers van deze lap te krijgen.
  Met vriendelijke groet, Nelly Kuiper

  • Margriet Hof zegt:

   Hallo Nelly,
   Van dit borduurwerk heb ik het patroon nog niet gevonden,
   Ik ben er alleen achter dit dit de Amsterdam-merklap heet.
   Het borduurwerk wat ik liet zien heeft heel mooie gouden kleuren, en die werden nog eens versterkt doordat de winterzon heel laag de kamer in scheen. Normaal maak ik geen foto’s bij direct zonlicht, maar nu vond ik het leuk om dat een keer wel te doen. Dus wellicht is deze lap nu iets te goud-kleurig weergegeven.
   Ik hoop dat je de kleurennummers ergens anders nog eens tegenkomt. En misschien is er een bloglezeres die dit leest en de kleurrennummers ter beschikking wil stellen.
   Met vriendelijke groet,

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen