Oude merklapjes zijn o.a. te koop op antiekmarkten

De meeste merklapjes zijn vroeger geborduurd met rood garen en daarom heten ze ook rode school merklapjes. Maar soms kom je eens iets anders tegen, zoals dit oefenlapje wat geborduurd is met bruin garen.

Waar vind je nog eens zoiets? Grote kans op bijzondere vondsten heb je op de Antiekmarkt in Apeldoorn, die zich de grootste van Nederland mag noemen. Vorig jaar ging er één editie door, en dit jaar zijn het er weer drie. Deze worden traditiegetrouw op donderdagen gehouden. Op woensdag krijgen wij altijd de huis-aan-huis-krantjes en die bladerde ik net even door: ja, daar staat de vertrouwde advertentie weer! Volgende week weer antiekmarkt!

Bijna elk jaar heb ik op mijn blog reclame gemaakt voor deze markt, of heb er achteraf verslag van gedaan. Soms kreeg ik reacties van lezeressen die ook graag willen komen. Dus daarom dacht ik: even laten weten!

Trouwens, soms vind je in mijn shop ook nog eens iets bijzonders: dit merklapje bijvoorbeeld! Vooral die randen zouden geschikt zijn om na te borduren en ze dan veel langer te maken.

3 reacties op “Oude merklapjes zijn o.a. te koop op antiekmarkten”

  1. Margriet Hof

    Heel erg leuk dat Annelies de randen van oude merklappen opnieuw gebruikt in een lange 2021-randenlap!
    Bijzonder hoe al die mooie randen opnieuw gezien en gemaakt worden en dat zòveel vrouwen-van-nu weer plezier hebben van die randen-van-toen!
    Het lapje (en nog een andere) is naar haar op de post.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.