Oude motieven borduren

Borduren op grof materiaal
Even alles neergelegd op een foto waar ik mee bezig ben wat betreft borduren.
Vlak voor ik op vakantie ging begon ik nog gauw een paar handwerken om oude motieven te borduren op mooie handwerkstof. Ik wou wel dat ik nog veel meer van deze stof had: dan zou ik alles volborduren! Het zwart voor het borduurwerk komt hier mooi op uit.Ik heb me voorgenomen om heel systematisch te werk te gaan bij het vierkante motief. Dan kan ik telkens genieten van de symmetrie!
De traditionele randen die eeuwenlang op Marken zijn geborduurd, hebben ieder een naam. De onderste rand die ik naborduurde heet “Dikke bonnenraaks!” Ik denk dat deze naam wel meespeelde toen ik deze rand koos: wat een prachtige naam! Daar krijg je toch gelijk zin in om dat na te borduren?
Nog een gebreid kleedje (links) wat ik tevoorschijn haalde voor visite, die verbaasd was dat die oude witte kleedjes niet alleen gehaakt werden, maar ook gebreid.
Tenslotter: een levensboom op een oude jute zak van sinterklaas. Ik was altijd al eens van plan om te kijken of je op zo’n jute zak kan borduren en dat heb ik nu maar eens gedaan.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Handwerktentoonstelling Vorden

Oude borduurbladen vol met patronen

Deens kussen

Update borduurwerkje

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen