Oude nummers Handwerken zonder grenzen

Zestien oude nummers Handwerken zonder grenzen
Fair Isle breien /  Veelkleurig breiwerk geïnspireerd door Peruaanse weefsels / Borduurwerk uit Turkije / Breien combineren met tunisch haken / Sprang / Zijdeschilderen / Borduurwerk met patroon uit de Middeleeuwen / Kralenbreien …
Zomaar een greep uit de vele onderwerpen die in deze oude nummers van Geborduurde wereldbol cover HzGHandwerken zonder Grenzen worden behandeld. Veel onderwerpen zijn nu weer in de aandacht.
Maar deze oude tijdschriften zijn ook nog steeds aantrekkelijk vanwege de reportages over handwerk in andere culturen. Het knappe van dit tijdschrift is dat ze altijd een patroon gaven wat geïnspireerd is op het handwerk uit die verre landen. En die patronen zijn nog steeds mooi om te gebruiken.
Van elk tijdschrift heb ik een deel van de besproken onderwerpen weergegeven bij het nummer in m’n shop. Maar ik merk ook vaak dat dat eigenlijk niet echt nodig is. Want veel mensen zijn heel gericht op zoek naar één bepaald nummer (waar een patroon in staat wat ze zoeken). En er zijn ook handwerksters die graag hun serie compleet maken en ontbrekende nummers zoeken. Hopelijk vinden ze hier nog wat tussen.

(En ik heb ook m’n grenzen verlegd: voor het eerst een ronde foto op m’n blog. Nu ik heb uitgezocht hoe dat moet, ga ik dat misschien nog wel eens vaker doen.)

Oude tijdschriften Handwerken zonder Grenzen

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Sits, exotisch textiel in Friesland

Tulpenkussen

Oude hardanger kastrandjes

Gebreide groente in oude Steek

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen