Oude nummers Handwerken zonder Grenzen

Handwerken zonder grenzen
Het mooie tijdschrift Handwerken zonder Grenzen bestaat dit jaar 40 jaar. Sommige oudere handwerksters hebben de eerste uitgaven al die tijd bewaard. Handwerksters die veel later kennis maken met dit blad willen soms de oude uitgaven ook nog bij elkaar zoeken. Het blad is nu veel meer een tijd-schrift geworden, met tijd-gebonden informatie. Maar de nummers uit de eerste jaren zijn echte bewaar-nummers, die ook nu nog geliefd zijn vanwege hun mooie foto’s en interessante informatie.

Er waren vroeger ook heel mooie linnen mappen, waarin ruimte is voor acht tijdschriften. Vandaag twee mooie aanbiedingen voor handwerksters die kennis willen maken met dit mooie blad. Twee opbergmappen met daarin acht oude nummers!


Aanbieding één: een opbergmap met daarin de acht éérste nummers van Handwerken zonder Grenzen, uit 1978 en 1979.
Dus ook het allereerste nummer zit hierbij! Dit nummer heeft artikelen en patronen over: Breiwerk van de Aran eilanden, Russische volksmotieven op aidaband, Vlechten met palmblad en houtspaan, Alpenbloemen in kruissteekjes, Poppen en poppekleertjes en nog veel meer.


Aanbieding twee: Een opbergmap met daarin acht andere vroege nummers van Handwerken zonder grenzen, uit de periode 1982 tot 1984.
Een greep uit de inhoud: Holbeinwerk uit Marokko, Van alles over zijde, Kaartweefsels, Vilten met meerdere kleuren, Doorstopwerk, Marokkaans borduurwerk, Handwerk van de Pueblo-indianen, de kleurrijke breisels van Kaffe Fassett, Gewatteerd haak- en breiwerk, Lintjeskant, Applicatiewerk van de Meo, Breimachinebreien.
En met die opsomming heb ik gelijk (voor mensen die dit blad nog niet kennen) een indruk gegeven van de veelzijdigheid en grenzeloosheid van dit bijzondere handwerkblad. Maak eens kennis met de òude nummers! Er staan er nog veel meer in mijn shop!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Rondjes borduren

Mobielhoesje

Patchwork anders (op schrikkeldag)

Sterren van stro

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen