Oude onafgewerkte borduurwerkjes

Het leven is één grote beweging. Met voorbije seizoenen en terugkerende jaargetijden. Dagen die voorbijgaan en nieuwe dagen die opnieuw begonnen mogen worden, met nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Met inspanningen en dan zouden er ook weer wat òntspanningen moeten zijn. Dus nam ik me voor om vanmorgen eens helemaal niks te doen want het was tot nu toe een drukke week. Niks? Hoe doe je dat dan? Niks? Ik ben benieuwd hoe dat dan moet.

Eerst bracht ik vanmorgen m’n man naar de trein. Was niet echt nodig, maar wel gezellig. Normaal werkt hij gewoon in de stad, maar nu nog weer eens een dagje naar een symposium. Dan kom je terug in een huis waar de ontbijtboel nog op tafel staat en waar best wel even wat gebeuren moet. Gewoon maar laten staan dan?
Toen wat appjes en mailtjes beantwoorden. Of zal ik die ook nog even laten liggen?
Toen dit nog en dat nog en wanneer zal ik nou eens lekker gaan ‘niks’ doen? Weet je wat, dan sla ik het bloggen een keertje over. Haha! Dat zie ik ook niet echt gebeuren…..

Dus toch een blogje. Ik vond vorige week (bij m’n grote opruimaktie) een zakje oude handwerkjes die al vijf jaar in dat zakje liggen. Ze zijn oud en ik vind ze fascinerend. In de grote beweging van het leven (want iederéén zit in die grote beweging!) zijn die borduurwerkjes nooit klaargekomen. Ze zien eruit alsof ze misschien wel 80 jaar oud zijn. Ze zaten tenminste in een doos met spullen die ook uit die tijd komen. Vijf jaar geleden nam ik me voor om hier nog eens wat mee te doen. Gister deed ik de helft van de borduurwerkjes in de wasmachine en daar zijn ze wel goed uitgekomen. En nu heb ik zò’n zin om er eens even mee te klungelen. Dat wordt dan mijn ‘niks-doen’ van vanmorgen! Ik zet er een kopje koffie bij en ga eens héérlijk ‘niksen’!

2 gedachten over “Oude onafgewerkte borduurwerkjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.