Oude pannelappen aan fornuis

Op de zolder van het Historisch Stadsmuseum is het interieur van een oud vissershuisje te zien. Een paar dagen geleden bezochten we dit museum vanwege de expositie Prachtdracht. We gingen ook naar boven. Ik vind het altijd mooi om oude interieurs te zien in een zo authentiek mogelijke omgeving. Mijn oog viel op het fornuis, waar twee wit-met-groene pannelappen aanhingen. Ik dacht aan soortgelijke pannelappen die ik nog zelf thuis heb. Voor wie ook zo’n oud fornuis heeft, en daar graag bijpassende pannelappen bij wil plaats ik deze nu in m’n shop.

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Kaarten met geborduurde kerstbomen

Kussens op een ander plekje

Wat oudere handen kunnen maken

Oliebollen

Reacties

 1. Juist op deze donderdag kreeg ik van een tante een setje pannenlappen. Zij haakt heel veel maar geeft alleen aan “mensen die het ook kunnen waarderen”.
  Ik zou haar ophalen en weer naar huis brengen voor een bezoekje aan mijn ouders. We kwamen later dan verwacht want er moest eerst veel over haar handwerken worden “gebuurt” ๐Ÿ˜€

  • Margriet Hof zegt:

   Groot gelijk van je tante!
   Ik ben benieuwd of zij misschien ook de ervaring heeft dat er steeds meer mensen zijn die haar handwerk toch wel waarderen?
   Leuk dat er nog tantes zijn die handwerken om weg te geven!

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen